Välj rätt glasögon så blir det lättare
att betala elräkningen.


I TIDER NÄR MYCKET BLIR DYRARE, är det så roligt att kunna fortsätta erbjuda glasögon till riktigt låga Favoptic-priser. Vi slipar bara med senaste generationens datastyrda slipsystem. Billigare än så här blir det inte! MOTTAGNING MED SHOWROOM OCH SYNUNDERSÖKNINGAR MITT I CITY. Mäster Samuelsgatan 13, ett stenkast från Hamngatan och en trappa upp (låg hyra). Här går det att prova alla bågar och även att göra en synundersökning. Som pensionär har du rabatt hela dagen. Ett smart läge för kloka glasögonköp.

DU KAN PROVA BÅGAR PÅ FLERA SÄTT. Alla har ju inte vägarna förbi Stockholm. Men alla kan helt kostnadsfritt och utan köptvång beställa hem bågar på favoptic.com och testa hemma i lugn och ro. Du kan också ladda upp en bild på dig själv på vår webb. Sen är det bara att sätta i gång och testa.

NÄR MAN JÄMFÖR PRISER ÄR DET TRYGGT ATT VETA att Favoptic har ritat om kartan när det gäller trygghet. Alla har 14 dagars fri ångerrätt. Normalt är optiker undantagna från köplagen just för att glasögon slipas unikt för kunden. Men Favoptic startade en gång för att kompisar ville köpa direkt från sliperiet - vi skulle inte drömma om att ta betalt av en kompis som inte var nöjd. Och på den linjen har vi fortsatt.

HITTILLS HAR ÖVER 1 MILJON KUNDER UPPTÄCKT HUR SMART DET ÄR. På www.favoptic.com kan du läsa mer om hur det går till. Det är också där du beställer. Och pengarna du sparar - använd dem till något roligt!

För mer om hur vi jämförde priser i annonshuvudet - läs mer nedan.


Så här jämförde vi priserna.
Vi besökte Synsams butik på Hamngatan i Stockholm. Där tittade vi på en glasögonmodell som är rätt populär just nu. För att göra en välvillig prisjämförelse valde vi deras variant Ai som ingår i deras lågprissortiment och bågpriset var 900:- Samtidigt presenterade vi ett recept med styrkor för avstånd och läsning. Glasen offererades som progressiva glas för 9 100:- Då ingick ett tillägg för lite tunnare glas (index 1,6). Vi ifrågasatte fördelen med högre index – men säljaren hos Synsam insisterade på att detta glas var “bättre”. Totalpriset blev 10 000:- Man kan tillägga att det fanns flera liknande bågar till högre pris.

Motsvarande glasögonmodell hos Favoptic är modellen Bronx och med progressiva glas slipade med freeformteknik och i index 1,6 kostar dessa 2385:- komplett. Hade man hos Favoptic valt glas med normalt brytningsindex så hade glasögonen blivit ytterligare 200:- billigare.